Gyakran ismételt kérdések

HŐSZIVATTYÚS RENDSZEREK

A klímaberendezések energiahatékonyságát vagy energiateljesítményét a SCOP és SEER arányokkal mérik.
A SCOP a „Szezonális Hatékonysági Koefficiens”, amely meghatározza az aerotermikus fűtés teljesítményét, így ki tudjuk számítani egy berendezés hőfogyasztását. Másrészt a SEER a „szezonális energiahatékonysági arány”, és az aerotermikus hűtés teljesítményét jelzi.
Ezen szezonális arányok ismeretének az az előnye, hogy figyelembe veszik az olyan paramétereket, mint a berendezés részterheléses működése (100%, 74%, 47%, 21%), vagyis a szokásosabb használati körülmények között végzett mérések ill. tartalmazza az aerotermia fogyasztását készenléti állapotban vagy a termosztát által kikapcsolt állapotban, mindezt a különböző külső hőmérsékletek figyelembevételével.
Így a szezonális hatásfoknak köszönhetően egy teljes hűtési vagy fűtési szezon alatt ismerhetjük a klímarendszer hatásfokát és fogyasztását.

Teljes mértékben.

Az Elnur Gabarron innovatív termékeivel jelentősen lecsökkentheti rezsiköltségeit. Gázfűtése elektromos fűtésre való lecserélésével akár 30 százalékos energiamegtakarítást is elérhet.

A fűtési mód kiválasztása számos tényezőtől függ. Meghatározó szempont például, hogy milyen méretű a fűteni kívánt terület, ugyanakkor figyelembe kell venni a ház/lakás szigetelési osztályát, a megrendelő egyéni szokásait, a helyiségek klímáját, továbbá az elektromos tarifát is. Az Oxyma Systems szakértői segítenek megtalálni az igényeinek megfelelő fűtési megoldást.

Igen. Fontos azonban megjegyezni, hogy a garancia a termék típusától, valamint az érintett alkatrésztől is függ. A törvény által előírt szabványos garancia 2 év – vannak azonban olyan alkatrészek, amelyeknél 3, 5 vagy 10 év is lehet.

Az Elnur Gabarron termékek magyarországi forgalmazásáért az Oxyma Systems Kft. felel.

ÁLTALÁNOS KÉRDÉSEK

 • Az épület vagy lakás szigetelési osztálya: Számításaink során figyelembe kell vennünk a ház szigetelési osztályát – történt-e bármilyen beruházás, ami a szigetelés javítására irányult, mikor építették stb. 
 • A terület éghajlati viszonyai
 • Van-e bármilyen már meglévő fűtési és vízellátó rendszer? Korántsem mindegy, hogy lakásban van-e vízradiátorokkal vagy padlófűtéssel ellátott hidraulikus áramkör, vagy épp hiányzik az áramkör. 
 • A felhasználók fűtési igényei: Nem mindegy, hogy napi 24 órás fűtésre vagy csak 5-6 órás fűtésre van szükség. Mint ahogy az is teljesen más megoldásokat követel, ha mindig otthon tartózkodnak a felhasználók, vagy ha olyan lakásról beszélünk, melynek lakói csak este 8 után érnek haza. 
 • A szerződéses villamosenergia-tarifa és szerződéses keresleti díj

 

Az Elnur Gabarron termékek magyarországi forgalmazásáért az Oxyma Systems Kft. felel. Lépjen velünk kapcsolatba az oxyma@oxyma.hu e-mail címen!

Igen. Fontos azonban megjegyezni, hogy a garancia a termék típusától, valamint az érintett alkatrésztől is függ. A törvény által előírt szabványos garancia 2 év – vannak azonban olyan alkatrészek, amelyeknél 3, 5 vagy 10 év is lehet.

Ha a fűtés nem működik, javasoljuk, hogy ellenőrizze a termosztátot! Állítsa a termosztátot a megszokott hőmérséklet fölé, és nézze meg, hogy a kazán beindul-e! Ha nem indul, akkor valószínűleg a termosztáttal van probléma, és ki kell cserélni. Ha a termosztát működik, ellenőrizze, hogy a kazán mutatja-e a hőmérsékletet, majd nézze meg, hogy a kazánnyomás 1,5 bar vagy sem. Amennyiben más értéket lát, töltse fel az alatta lévő töltőhurok segítségével!

ECOMBI PLUS

Igen, bármilyen régi tárolófűtőtestet lecserélhet egy Ecombi Plus tárolófűtőtestre anélkül, hogy bármilyen változtatást kellene végrehajtania az elektromos berendezéseken.

Igen. Amennyiben megtartja otthona elektromos központjának időkapcsolóját, akkor csak a beállításokat kell megváltoztatnia Ecombi Plus üzemmódra, és máris hagyományos statikus tárolófűtésként fog működni.

Nem. Minden Ecombi Plus digitális időkapcsolóval van felszerelve, amely lehetővé teszi, hogy normál fényponthoz csatlakoztassa. Ezt a tárolófűtést nem kell külön vezetékkel, időkapcsolóval ellátni, mint a régi berendezéseket.

Mivel a fűtőberendezések a leggazdaságosabb energiaidőszakot használják ki a hőtermeléshez, javasoljuk, hogy olyan tarifát használjon, amely a nap folyamán egy vagy több csúcsidőszakon kívüli időszakot is tartalmaz.

Igen, mivel az Ecombi Plus a nap 24 órájában figyeli a helyiség hőmérsékletét, és meghatározza a kiválasztott hőmérséklet fenntartásához szükséges töltöttségi szintet, elkerülve a felesleges fogyasztást.

Nem, mivel az Ecombi Plus tárolófűtés egy 100%-ban elektromos rendszer. Működése során nem történik égés, és épp emiatt semmilyen karbantartást nem igényel.

Nem, az Ecombi Plus gyári beállításokkal érkezik, így gyorsan és egyszerűen kezdheti meg működését. Ha a csúcsidőn kívüli tarifa alapértelmezett beállításaihoz igazodik, csak válassza ki a kívánt üzemmódot: kézi vagy programozott. A berendezés automatikusan elkezd működni.

 • Távvezérlés és teljes körű kezelés: Az Ecombi Plus berendezéseket bármilyen okostelefonon, táblagépen vagy internetkapcsolattal rendelkező eszközön keresztül kezelheti (be/kikapcsolás, programozás, hőmérséklet-szabályozás, a berendezés beállításai stb.)
 • A fogyasztás és a hőmérséklet rögzítése: Az alkalmazáson keresztül bármikor megtekintheti az összes korábbi fogyasztással és hőmérséklettel kapcsolatos adatokat mutató grafikont.
 • Helyszínérzékelő: Az Ecombi Plus tárolófűtés mobilon keresztül georeferálja az Ön tartózkodási helyét.
 • Racionalizálja fűtése teljesítményét: Hogy nagy fogyasztás idején se lépje túl a szerződött teljesítményt, a különböző készülékegységek elosztják egymás között a teljesítményt az automatikus kikapcsolás révén.

Igen. A G Control Hub kapcsolótábla létfontosságú szerepet játszik a berendezések Wifi Control keresztül történő vezérlésében. Érdemes letöltenie a Wifi Control alkalmazást a mobileszközére, és ezzel vezérelni a tárolófűtéseket.

Minden egyes G Control Hub kapcsolótáblával legfeljebb 31 Ecombi Plus tárolófűtőtestet vezérelhet.

Igen, lehetséges a szerződött kimenet beállítása, beleértve a G Control PM eszközt is.

Ez egy olyan eszköz, amely rögzíti az otthon teljes fogyasztását, és lehetővé teszi a telepített Ecombi Plus által elfogyasztott kapacitás racionalizálását az alkalmazáson keresztül.

A G Control PM teljesítményszabályozó közvetlenül az otthoni áramfogyasztási rendszerbe tesz jelentést. Amikor a szerződéses kapacitás túllépése előtt áll, a rendszer úgy kezeli a különböző telepített Ecombi Plus-ok csatlakoztatását vagy lekapcsolását, hogy soha ne lépje túl a maximális teljesítményt. Mindez lehetővé teszi a szerződéses kapacitás pontosabb beállítását, melynek köszönhetően alacsonyabb összegű számlákra számíthat.

ELEKTROMOS KAZÁNOK

Legelőször azt kell eldöntenie, hogy csak fűtésre lesz szüksége, vagy igényt tart olyan megoldásra, ami még pluszban a melegvíz használatát is kielégíti. Ezt követően ki kell számolnia, mekkora teljesítményű kazánra lesz szüksége. A számításnál érdemes figyelembe vennie a külső hőmérsékletet, a szigetelést, és a fűteni kívánt helyiség méretét.

A monofázis az, amikor az elektromosság egyetlen váltakozó áramú áramlással halad. Ez a leggyakoribb rendszer a lakásokban. Ezzel szemben a háromfázisú áram három váltakozó áramú áramból áll, amelyeken a villamos energia áthalad. Ez utóbbit a nagyobb, faház típusú ingatlanok, vállalkozások szokták használni. A kazánt már a gyártáskor hozzá kell igazítani a lakásban lévő rendszer típusához, ahová beépítésre kerül. A meghatalmazott szolgáltatója eligazítja Önt abban, hogy melyik rendszer felel meg jobban az otthona adottságainak.

Ezt a funkciót az intelligens vezérlés elektronikus modulációs rendszere (EMS) kezeli. Lehetőség van a házon kívül uralkodó hőmérsékletnek megfelelően szabályozni azt a hőmérsékletet, amelyen a kazán a fűtőkör vizét feltölti. Ez a szabályozási módszer maximális kényelmet biztosít, mivel előre jelzi a ház fűtési igényeinek változását. Ennek az üzemmódnak az aktiválásához egy külső hőmérséklet-érzékelőt kell csatlakoztatni. Ezt a külső érzékelőt tartozékként kínáljuk.

A Mattira kazánok tökéletesen működnek környezeti termosztát nélkül is. Fontos megjegyezni azonban, hogy a termosztát hiánya korlátozza a kazánt, így az nem tudja aktiválni az automatikus fűtésszabályozás funkciót, amely segít elkerülni a felesleges villamosenergia-fogyasztást. Nézzen szét kínálatunkban és válogasson kedvére a különböző környezeti termosztát és kronotermosztát modellek közül!

A Elnur Gabarron Mattira kazánok mindent tartalmaznak, ami a megfelelő működéshez szükséges. Más márkáktól eltérően a mi kazánjainkat a keringető szivattyúval és a tágulási edénnyel együtt szállítjuk.

A gázkazánokkal ellentétben az elektromos kazánok nem igényelnek semmiféle kötelező karbantartást, ugyanakkor javasoljuk a kazán tápkábeleinek, áramfogyasztásának és nyomásának ellenőrzését.

Igen. Az Elnur Gabarron kazánok tökéletesen kompatibilisek a padlófűtéses rendszerrel a hőátadáshoz, mint központi fűtési rendszer vagy hidraulikus kör.

Igen. A kazán felelős a víz felmelegítéséért a hidraulikai körben, amelyhez a fancoilok csatlakoznak. Ezek az egységek a környezeti hő átadásának eszközeként működnek.

Abszolút. Az elektromos kazánok ugyanazt a vízkört használják a ház fűtéséhez, mint a gáz- vagy olajkazánok. Tökéletes megoldást jelentenek minden lakástípus számára, legyen az felújított vagy új építésű, valamint a gázhálózathoz való hozzáféréssel nem rendelkezők vagy másfajta korlátozással rendelkező lakások számára. Nem használnak tüzelőanyagokat, ezáltal szellőzetlen helyiségekbe is telepíthetők, így elkerülhetők a lakás hőszigetelését veszélyeztető, zavaró szellőzőrácsok.

ELEKTROMOS RADIÁTOROK

A termikus elektromos radiátorok teljesítményének kiszámításához különböző tényezőket kell figyelembe vennünk, például az ingatlan területét vagy elhelyezkedését és a ház szigetelésének típusát. A névleges teljesítmény kiszámításához a számítási együtthatót (a táblázatból a terület és a szigetelés alapján kiválasztva) meg kell szorozni a lakóház négyzetméteres felületének és magasságának hányadosával.

A folyadékhűtő és a száraz hűtő közötti fő különbség a belső térben rejlik. Az Ecofluid sugárzók speciális, nagy hővezető képességű prémium olajat tartalmaznak, amelyet egy fűtőelemmel felmelegítenek, majd továbbítják a hőt a sugárzó felületére és a helyiségbe. A száraz sugárzók egy fűtőelemmel érintkezve fűtik a levegőt egy panel formájában. Az olajjal töltött radiátornak több időbe telik elérni a beállított hőmérsékletet, mint a száraz sugárzónak, amely gyorsabb. A radiátor kikapcsolása után a folyadékos sugárzó az Ecofluid radiátoroknál a belső folyadék hőmérsékletének köszönhetően tovább adja át a hőt, míg a száraz sugárzóknál a kikapcsolás után a sugárzó gyorsabban lehűl. A folyadék teljesen biztonságos és nem gyúlékony. A Gabarrón radiátorok vízzáróságára 10 év garanciát vállalunk. Mindkét radiátortípus azonos teljesítmény mellett azonos fogyasztással rendelkezik.

Az olajjal töltött radiátornak tovább tart elérni a beállított hőmérsékletet, mint a száraz radiátornak. A radiátor kikapcsolása után a folyadékos radiátor az Ecofluid sugárzókban a belső folyadék hőmérséklete miatt tovább adja át a hőt, míg a száraz sugárzókban a radiátor kikapcsolása után a radiátor gyorsabban lehűl.

Mindkét radiátortípus ugyanolyan 100%-os hatásfokkal rendelkezik, azonos teljesítmény és azonos villamosenergia-fogyasztás mellett.

Mindkettő egyformán biztonságos, mivel mindkét radiátortípus ugyanazon biztonsági szabványok szerint és ugyanazon elektromos fűtőberendezés-védelemmel készül.

Nem, az Ecoseco és az Ecofluid élettartama hasonló.

Minden radiátorunkat szabadalmaztatott konzolokkal szállítjuk a falhoz való gyors és egyszerű rögzítés érdekében. A görgők is választhatóak (kivéve az RXE sorozatot). A görgők külön tartozékként kerülnek értékesítésre.

Az Ecofluid Nulla kockázatot jelent, mivel a termikus folyadék nem gyúlékony. Nagy vezetőképességű folyadék, amely elősegíti a hőátadást. Ezenkívül a készülékeket a biztonsági és elektromágneses kompatibilitási szabványok szerint gyártják, ami azt jelenti, hogy teljes biztonsággal bekapcsolhatók bármilyen típusú otthonban, beleértve azt is, amikor a felhasználó nincs otthon.

Igen, 15 cm-es rést kell hagyni minden elektromos radiátor, tároló fűtőtest és panel fűtőtest felett. Ez segíti a radiátor konvekcióját és megakadályozza a túlmelegedést. Az elektromos radiátorokat, tároló fűtőtesteket és a fűtőpaneleket nem lehet lefedni, mivel ez komoly tűzveszélyt jelent.

Radiátoraink könnyen felszerelhetők. Szabadalmaztatott konzolrendszerrel rendelkeznek a falra történő gyors és egyszerű felszerelés érdekében. Lehetőség van görgős radiátorokra is. Minden fűtőtestünkhöz részletes kézikönyv jár, amely segít a beszerelésben.

Ingenium és Ingenium Care radiátoraink a vezeték nélküli technológiának köszönhetően távolról is vezérelhetők. Integrálják a G Control rendszert a radiátor konfigurálásához és távvezérléséhez az interneten keresztül, wifi-kapcsolattal. A G Control Hub szükséges, és tartozékként kínáljuk.

A G Control rendszer kompatibilis az Amazon Alexa és a Google Assistant hangvezérlő rendszerekkel. Letöltheti exkluzív ingyenes alkalmazásunkat az internetes eszközeire, például tabletre vagy mobiltelefonra. A rendelkezésre álló GPS funkció lehetővé teszi, hogy az elektromos fűtőberendezés előre jelezze az Ön érkezését, amikor megközelíti otthonát, és előre felfűtse azt a maximális kényelem és megtakarítás érdekében. A G Control Hub szükséges, és tartozékként kínáljuk.

A beállított hőmérséklet növeléséhez meg kell nyomnia és fel kell engednie a Nap gombot. Ezt követően a kijelző elkezd majd villogni. Használja a plusz vagy mínusz gombokat a hőmérséklet növeléséhez vagy csökkentéséhez, miután megnyomta és felengedte a Nap gombot!

ELEKTROMOS TÁROLÓ VÍZMELEGÍTŐK

A vízmelegítők horgonyokkal vannak ellátva a falhoz való helyes rögzítéshez.

A vízmelegítő kapacitásának kiszámításához fontos figyelembe venni a házban élő személyek számát, a vízmelegítő telepítéséhez rendelkezésre álló helyet, valamint az adott pillanatban elfogyasztandó liter mennyiséget. Fontos megjegyezni a melegvíz tárolására szolgáló tartály kapacitása határozza meg, hogy egy adott pillanatban, mennyi melegvíz áll a rendelkezésünkre.

A Elnur Gabarron MULTIFIX ACTIVE vízmelegítője lehetővé teszi a függőleges és vízszintes beépítést is. Csak azt kell figyelembe vennie, hogy vízszintes beépítés esetén a csatlakozóaljzatok mindig balra vannak.

A termosztatikus szelep beépítése a vízmelegítő mellé nem kötelező, de ajánlott. Ez tartozékként önállóan is beszerezhető.

ELEKTROMOS TÖRÖLKÖZŐSZÁRÍTÓK

Az irányítás abszolút az Ön kezében van. Törölközőtartóink digitális termosztáttal és programozóval vannak felszerelve, melyek lehetővé teszik, hogy pontosan akkor tartsa fenn a hőt, amikor szüksége van rá.

Így igaz. Az Elnur Gabarron elektromos törölközőtartók nem igényelnek számottevő karbantartási munkálatot, ráadásul nagyon könnyű telepíteni őket.

A Timer 2h üzemmód használatával felgyorsíthatja a törölközőszárítást, és gyorsabban melegítheti fel a helyiséget.

A Chrono üzemmód lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a hét minden napjának minden órájára különböző hőmérsékleti értékeket állítson be.

NAPKOLLEKTOROS FŰTÉS

Igen, az Ecombi SOLAR és az Ecombi ARC úgy programozható, hogy csak a napelemekből származó energiafeleslegek felhasználásával töltsön és gyűjtsön hőt.

A kapcsolótábla nem lehet 30 méternél messzebb, ami körülbelül 2-3 fal közötti távolságot jelent. Az egyes tárolófűtések rádiófrekvenciát használnak az egymással való kommunikációhoz. Jelismétlőként működnek, amely az alkalmazásból származó utasításokat a kapcsolótáblától legtávolabb lévő tárolófűtőtesthez küldi.

Ha csak ezzel a fűtőtesttel akarjuk fűteni a helyiséget, és ha nincs elegendő többlet a hőmérsékletigény kielégítéséhez, mindkét napkollektoros fűtőtest a hálózatból származó leggazdaságosabb energiával tudja pótolni a hiányzó töltést.

A feleslegek hatékony és intelligens felhasználásához elengedhetetlen az Ecombi Solar és az Ecombi ARC csatlakoztatása az Elnur Gabarron Wifi Control App alkalmazáshoz, ami teljesen ingyenes és elérhető IOS és Android eszközökre.

A Solar Box a többletek kiaknázásához szükséges tartozék. A készüléktől külön kell szállítani, és csak egy készüléket kell szállítani az egész otthonhoz, feltéve, hogy az otthon nem haladja meg a 30 telepített készülékegységet.

Igen, a Solar Manager rendszerünk független a telepítő invertertől. Ezért univerzális és érvényes bármilyen fotovoltaikus létesítményre.

Igen, az alkalmazáson keresztül három különböző prioritási szinttel rangsorolhatja a szobákat: MAGAS, KÖZEPES és HALADÉKOS. A Solar Manager rendszer figyelembe veszi ezeket az információkat, hogy elossza az energiafelesleget. Mindemellett tekintettel van a helyiségek hőmérsékletére és az egyes helyiségek beállításai pontjaira is.

Igen. Az alkalmazás napi, havi és éves grafikonokon mutatja a teljes napenergia-többletfelhasználást és a szobánkénti bontást. Ha szükséges a napenergia-töltést az elektromos hálózatból származó csúcsidőn kívüli energiával kiegészíteni, akkor a csúcsidőn kívüli fogyasztás is grafikonon jelenik meg.

Igen. Ha a berendezések üzemmódban (napenergia + csúcsidőn kívüli) működnek, akkor az alkalmazásban megjelölhetjük a berendezések maximális, egyidejű kapacitását, amelyet nem szeretnénk túllépni. Így a csúcsidőn kívüli órákban a szerződéses kapacitást a maximumra tudjuk beállítani.

Nem. Mivel a rendszer 100%-ban elektromos, a fűtőberendezés használatakor nincs égés. Így ez egy teljesen biztonságos rendszer, amely a tisztításon és portalanításon kívül nem igényel karbantartást, mint más háztartási gépek esetében.

Igen, minden fűtőberendezés rendelkezik egy hőmérsékletmérővel, amely tájékoztat a helyiség hőmérsékletéről, ahol a fűtőberendezés van telepítve.

Nem. Minden rendszer saját időzítő kapcsolóval van felszerelve, így nincs szükség külső órára a csúcsidőn kívüli töltéshez.

Minden otthon és berendezés más és más. A hatékonyság számos tényezőtől függ, például a napelemek és a telepített inverter általános teljesítményétől, a fűteni kívánt helyiségek számától, a beszerelt tároló fűtőtestek teljesítményétől, a beállított hőmérséklettől, a lakás szigetelésének mértékétől stb. Ne feledje, hogy mindig befejezheti a tároló fűtőberendezések töltését a hálózatból származó csúcsidőn kívüli energiával a legolcsóbb tarifák mellett, ha aznap nem volt elegendő napenergia-többlet a töltés befejezéséhez!

TÁROLÓ FŰTŐTESTEK

A statikus tárolófűtés fokozatosan és egyenletesen adja le a hőt, míg a dinamikus tárolófűtés a beépített ventilátoron keresztül gyorsan teszi mindezt, amikor szükséges. A statikus tárolófűtések csendesebbek, mint a dinamikusak, mivel nincs beépített ventilátoruk, ezért különösen ajánlottak helyiségekbe. Kínálatunkban megtalálja az Ecombi Plus statikus tárolófűtőt, amely ideális választás hálószobákba vagy nappalikba, ahol állandó meleg van. Ezzel szemben az Ecombi ARC egy dinamikus modell, amely tökéletes azokba a nappalikba és hálószobákba, ahol csak bizonyos ideig extra melegre van szükség.

Igen, bármilyen régi tárolófűtőtestet lecserélhet egy statikus Ecombi Plus vagy egy dinamikus Ecombi ARC tárolófűtőtestre anélkül, hogy bármilyen változtatást kellene végrehajtania az elektromos berendezésen.

Igen. Ha szeretné megtartani az időzítő kapcsolót az otthoni elektromos panelen, akkor csak az Ecombi üzemmód paramétereit kell módosítania, és máris hagyományos statikus tárolófűtésként fog működni.

Nem. Minden Ecombi tárolófűtés beépített digitális időkapcsolóval rendelkezik, ami azt jelenti, hogy ezt a tárolófűtést nem kell kábellel és időkapcsolóval ellátni, mint a régebbi berendezéseket.

Mivel ezeket a fűtőberendezéseket úgy tervezték, hogy gazdaságosak legyenek, célszerű olyan díjszabást választani, amely napközbeni csúcsidőn kívüli időszakokat is tartalmaz.

Igen. Az Ecombi tárolófűtések a nap 24 órájában figyelik a helyiség hőmérsékletét, és meghatározzák a kiválasztott hőmérséklet fenntartásához szükséges energiaszintet, így elkerülhető a felesleges fogyasztás.

Nem. Mivel a rendszer 100%-ban elektromos, a fűtőberendezés használatakor nincs égés. Éppen ezért a tisztításon és portalanításon kívül nem igényel karbantartást.

Igen. Lehetőség van a tároló fűtőberendezések egyidejű kapacitásának racionalizálására, hogy váltakozva működjenek, és így elkerülhető legyen a nagy kapacitású szerződés.

 • Teljes távvezérlés és -kezelés: Bármilyen okostelefonon, táblagépen vagy internetkapcsolattal rendelkező eszközön keresztül kezelheti Ecombi berendezéseit (be- és kikapcsolás, programozás, hőmérséklet kiválasztása, a berendezés beállításai stb.).
 • Az energiafogyasztás és a hőmérséklet nyilvántartása: Az alkalmazásban bármikor megtekintheti a fogyasztással és a hőmérséklettel kapcsolatos adatokat.
 • Energiatakarékos: Korlátozza a felhasználást otthonában, hogy elkerülje a szerződéses kapacitás túllépését a magas fogyasztás időszakaiban; ez a fűtőberendezések közötti kapacitáselosztással történik

Nem, a SOLAR BOX tartozék csak az Ecombi SOLAR és az Ecombi ARC napkollektoros fűtőberendezésekkel használható. A G Control Hub vagy MANAGER BOX tartozék szükséges az Ecombi PLUS wifin keresztül történő kezeléséhez. Azonban a tárolófűtésbe épített vezérlőpanelen keresztül is kezelhető.

A tároló fűtőtestek a meghatározott órákban töltődnek fel, általában az éjszakai, alacsony villamosenergia-csúcstarifa szerinti órákban. A kézi tároló fűtőtestek a teljes beállított órára töltődnek fel, függetlenül attól, hogy az előző nap mennyi hőt használtak fel. Az automatikus tárolófűtések kiszámítják, hogy mennyi hőt használtak fel az előző nap, és kiszámítják, hogy mennyi ideig kell tölteniük. Ha például egy automatikus tárolófűtés a 7 órányi tárolt hőmennyiségből csak 5 órát használt fel, akkor a következő töltési idő elérkeztével a tárolófűtés 2 órát vár, majd addig tölt, amíg meg nem telik. Ezzel a lehetőséggel átlagosan akár 15 százalékos megtakarítást is elérhet.

Ez leginkább a régi tárolófűtéses rendszereknél fordul elő, mert a régi mérőórával együtt egy órát is beszereltek, amely egy vezérlődróton vagy piros vezetéken keresztül jelet küldött a kontaktornak az otthonában lévő elektromos vezérlődobozban. Ez a kontaktor az, ami a töltési időszakban (az éjszakai tarifa csúcsidőn kívüli óráiban) energiát enged át a TÁROLÓFŰTŐKBE, áramot enged át ebben az időszakban, és utána megszakítja az áram átfolyását a készülékekben. A probléma az új digitális mérő felszerelésével jelentkezik, mert a régi mérő mellé szerelt óra megszüntetésével a vezérlővezetéket lekapcsolva hagyják, így a kontaktor nem kap jelzést arról, hogy mikor kell energiát átadni a tárolófűtésnek.

Ha a tárolófűtő régi, vagy legalább 8-10 évnél idősebb, nem javasoljuk, hogy leszerelje a telephelyről, és egy másikra vigye. Néhány év működés után a tároló fűtőtest egyes szigetelései, mint például a gyapjúszál vagy a mikroterm, tönkremehetnek, ha az eredeti helyükről elmozdítják őket.

Nem. A tároló fűtőtestek fixen vannak felszerelve, és azokat megfelelően kell felszerelni és rögzíteni a falhoz.

Ez egy dupla izzós termosztát, amely egyrészt a tároló fűtőmag belső hőmérsékletét, másrészt a helyiség környezeti hőmérsékletét veszi. Ha a hőmérséklet a töltési időszakon belül túllépi a hőmérsékletet, a termosztát képes megszakítani a töltést egy meghatározott időre, és később folytatni a töltést. Így elkerülhető a túltöltés, amely túl nagy hőt okozhat a helyiségben, és megtakarítható az áramfogyasztás, többek között a csúcsidőszakon kívüli időszakban is.

Tárolófűtéseink nem rendelkeznek kábellel. Nem jár hozzájuk kábel, mivel a biztosítékkal ellátott sarkantyúktól való távolság túlságosan eltérő ahhoz, hogy meghatározott hosszúságú kábelt szállítsunk. A szakképzett villanyszerelő általában biztosítja a tárolófűtés bekötéséhez szükséges kábelt.

Az Elnur Gabarrón tároló fűtőtestek különböző időszakokban tölthetők. Országtól függően 7, 8 vagy 14 óra a leggyakoribb.

Kérdése maradt vagy segítségre van szüksége? Keresse szakértőinket!