Ipari felhasználásra

Gazdálkodjon okosan az energiával!

Az Ön cégét is kedvezőtlenül érintik az egyre csak emelkedő energiaárak? Az Elnur Gabarron elektromos fűtőberendezései igazi mentőövként funkcionálnak a jelenlegi gazdasági helyzetben. Segítségükkel Ön is korlátok közé szoríthatja a fűtésre fordított kiadásait, úgy, hogy közben jelentősen csökkentheti vállalkozása ökológiai nyomát.

 

Magas hősugárzási teljesítmény elenyésző energiafogyasztással - Nézzen szét sötétsugárzóink között!

Innovatív sötétsugárzóink nagy segítségére lesznek ebben, melyek 40-60 százalékkal gazdaságosabb felhasználást tesznek lehetővé a hagyományos fűtési megoldásokhoz képest – főleg a nagy belmagasságú, gyenge szigetelésű épületekben. 

Semmi sem állja az útjukat, fénysebességgel jutnak el egyik pontból a másikba, melynek következtében a legkisebb energiaveszteség mellett, a legnagyobb hatékonysággal tornázzák fel a tárgyak felületének hőmérsékletét, hogy minden irányból optimális hőérezetet biztosítsanak a helyiségben. 

A sötétsugárzók úgy lettek kialakítva, hogy nagyobb területek besugárzására is képesek legyenek – bordázott felszínük és hosszúkás formájuk különösen ideálissá teszik őket erre a feladatra. 

Még az infrapaneleknél is intenzívebb fűtést tesznek lehetővé, mivel 350-600 Celsius-fok fűtési hőmérséklettel működnek.

A sötétsugárzók figyelembe veszik a kintről beáradó napsugarak nyújtotta hőnyereséget, és alacsonyabb fokozatra kapcsolnak az energiatakarékosság jegyében.

Sötétsugárzón gondolkodik? Keresse szakértőinket!

Kizárólag ott fűt, ahol szükség van rá - Nézzen szét infrasugárzóink között!

Miért fűtené fel az épület teljes egészét, amikor a benne folyó munkavégzés csak egy nagyon kicsi területre koncentrálódik?
Ha Önben is felmerült ez a kérdés, minden bizonnyal egy infrasugárzóra van szüksége, ami kizárólag ott fűt, ahol szükség van rá! 

A készülékek belsejében található speciális infraszálak  a felhasználó által meghatározott irányba sugározzák az infrasugarakat, melyek közvetlenül a helyiség tárgyait, falait melegítik fel. Működésük nem jár hőveszteséggel, mivel nem fordítanak energiát a levegő felmelegítésére. 

Ezzel magyarázható, hogy igen költséghatékony az üzemeltetésük a nagy belmagasságú, könnyen átszellőző, rossz szigetelésű épületekben – az épületgépész szakirodalom szerint 40-60 százalékkal gazdaságosabbak a hagyományos fűtőtestekhez képest. 

De ez még nem minden. Az infraelemek sugárzási zónájában tartózkodva 3-4 Celsius-fokkal is melegebbnek érezheti
a hőmérsékletet, mint amilyen valójában.

Infrasugárzón gondolkodik? Keresse szakértőinket!

1 kWh energia áráért, 4 kWh fűtést kap tőlünk - Nézzen szét hőszivattyúink között!

Környezetkímélő és költségvetésbarát – ezzel a két szóval jellemzhetők leginkább az Elnur Gabarron elektromos hőszivattyúi, melyek a kültéri levegőből veszik fel a csarnokok, munkaállomások felfűtéséhez szükséges energia 75 százalékát

Hogy mit jelent ez Önre nézve? Azt, hogy a természet állja a fűtésszámlái egy részét! Készülékeink ún. Inverter technológiával vannak felszerelve, melynek köszönhetően sohasem kell 100 százalékon működtetnie a berendezést. 

Ha a helyiség elérte a termosztáton beállított hőmérsékletet, úgy szabályozza a kompresszort és a ventillátort, hogy megkeresi azt a teljesítményértéket, ami mellett fent tudja tartani az Ön által preferált hőmérsékletet. 

Hőszivattyún gondolkodik? Keresse szakértőinket!

Ne essen a túlfűtés csapdájába! - Nézzen szét elektromos kazánjaink között!

Még a munkahelyen sem lehet mindig 100 százalékon teljesíteni. Nem is kell – főleg, ha egy fűtési rendszerről beszélünk! Az Elnur Gabarron CPE kazánjai mindig csak annyi teljesítményt nyújtanak, amennyi a felhasználó által beállított hőmérséklet eléréséhez szükséges. 

A valós hőigény ismeretében a készülékek 20 másodpercenként újraszámolják a szükséges energiafogyasztást, hogy teljesítményüket a helyiség tényleges fűtési igényéhez igazítsák. 

Ennek köszönhető, hogy 100 százalékos energiahatékonysággal működnek, amivel messze felülmúlják a piacon kapható hasonló berendezéseket. De ez még nem minden. 

Készülékeink gyártója a munkavállalók egészségére is gondolt – egy olyan funkcióval látta el a kazánokat, ami hetente egyszer a megengedett érték fölé emeli a hőmérsékletet, hogy megakadályozza a legionella növekedését.

Elektromos kazánon gondolkodik? Keresse szakértőinket!

Kellemes hőérzet minimális energiafelhasználással - Nézzen szét infrapaneljeink között!

Az infrapaneleket a sötétsugárzók és az infrasugárzók családjába sorolhatjuk, hisz az általuk kibocsátott infravörös sugarak nem a beltér levegőjét melegítik fel, hanem a helyszínen található tárgyakat, amik hőtároló közegként funkcionálnak. 

Miután elértek egy bizonyos hőfokot, leadják a hőt a környezetüknek, így biztosítva a munkaállomások melegét. 

A készülékek által kibocsátott sugarak nagy része az 5 mikrométer hullámhossz feletti tartományban található, ami miatt a hosszú hullámhosszú fűtőtestek csoportjába tartoznak. Ez azt jelenti, hogy kevésbé intenzív hőközlés jellemzi őket, mint a sötétsugárzókat, vagy az infrasugárzókat – éppen emiatt főleg a kisebb munkaterületek felfűtésére ajánljuk őket.

Modern, kompakt kivitelezésüknek köszönhetően nemcsak komfortos, hanem esztétikus kiegészítői lehetnek
az irodájának.

Infrapanelen gondolkodik? Keresse szakértőinket!